Active profiles count : 1325575

Main page >> Health >> Medicine, medicines >> Acetilszalicilsav

Acetilszalicilsav és paracetamol - A nem szteroid gyulladáscsökkentők - A láz és fájdalomcsillapítók az agy fájdalomközpontjára hatnak és csökkentik a fájdalom helyén a fájdalmat kiváltó vegyületek, a prosztaglandinok termelését. A l

Hivatalos oldalak - A Aszpirinhez kapcsolódó hivatalos oldalak között találjuk a német anyacég a Bayer weboldalát, de az Aszpirin több, saját weboldallal is rendelkezik. Ezeket is érdemes átböngészni.

Mire jó az Aszpirin? - Az Aszpirin az otthoni patika alap gyógyszere. Ha bárhol fáj, általában ez az első gyógyszer amit beveszünk. Tény, hogy sok esetben jó az Aszpirin, de azért ha egy-két szem nem csillapítja panaszunkat, forduljunk orvosu

Mit tartogat még? - Azt már tudjuk, hogy az Aszpirin mire jó, de vajon mit tartogat még? Intenzív kutatások tárgya az acetilszalicilsav mely még sok megfejtendő titkot rejt.

Egy kis gyógyszertan - Mostanáig az aszpirin hatásmechanizmusának két útja volt ismert előttünk: a prosztaglandin termelődését katalizáló enzim, illetve a gyulladási citokinek aktivátorainak gátlása. Az interleukin-4 érintettsége magyar?

Milyen néven kapható? - Az Aszpirin hatóanyaga az acetil-szalicilsav. Ezt a molekulát ma bármelyik gyógyszergyártó szintetizálhatja és forgalomba hozhatja, hiszen a molekulának, amennyiben volt is, lejárt a szabadalmi mentelme.

Aszpirin a rák ellen? - Néhány megdöbbentő tanulmány szerint az Aszpirin hosszú távú szedése akár a daganatok kialakulását is gátolhatja. Ennek alátámasztására viszont több vizsgálatra van szükség. Íme a jelenlegi bizonyítékok.