Active profiles count : 1325575

Main page >> America >> North and South America countries and geography >> Arizona

Arizona állam - A doboz az USA 48. tagállamának általános bemutatásait, ismertetőit gyűjti össze.

Fővárosa - Phoenix - Arizóna legnagyobb városáról, Phoenixről lehet mélyebb ismereteket szerezni, találunk linkeket helye látnivalókkal kapcsolatban, de magyar nyelvű blogokat, cikkeket is.

Tucson - Tucson a második legnagyobb város az államban - az az alábbi linkeken tucsoni magyarok által vezetett blogok, általános városismertetők, cikkek találhatóak.

További városai - Az államon belül található ismertebb városok és települések többé-kevésbé hivatalos oldalai lelhetők fel a dobozban, ezen kívül az állam településeinek listái is.

Látnivalók, nevezetességek - Az alábbi doboz látnivalókat gyűjti össze, melyek érdekes vagy hasznos szerepet töltenek be turisztikai vagy történelmi szempontból.

Grand Canyon - A világ egyik legismertebb és leghatalmasabb kanyonjai közé tartozik. A dobozban erről a természeti látványosságról lehet bővebb információkhoz jutni.

Colorado folyó - Amerika egyik leghatalmasabb folyója, mely Colorado államban fakad és szinte egész Arizona állam határát érinti. A dobozban erről a hatalmas folyóról lehet érdekességeket találni.

Sport - A dobozban több helyi csapatsportok és az egyéb sportlehetőségek kerülnek ismertetésre. Ezen kívül cikkeket és leírásokat is lehet találni a témával kapcsolatban, továbbá néhány hivatalos oldalt is.

Térkép - A dobozban az állam térképeit lehet megtalálni, legyen az régi vagy új, hagyományos vagy interaktív térképes kereső.

Arizona Cardinals - Az állam elsősorban amerikai futball csapatáról ismert az Arizona Cardinals-ról, a doboz ebben a témában nyújt magyar és angol nyelvű információkat.

Fotó, videó, webkamera - A doboz az egyedi albumok és galériák, ezen kívül a különböző videofelvételek és webkameraképek gyűjteménye egyben.

Arizónai álmodozók - Az Emil Kusturica által rendezett film, rendkívül ismert film, annak ellenére, hogy a filmet 1993-ban mutatták be Johnny Depp főszereplésével. A dobozban erről a filmről lehet további információkat találni, illetve kü

Antilop-kanyon - A kanyon az amerikai Délnyugat legnépszerűbb, legtöbbet fényképezett keskeny víz vájta kanyonja. Ez lehet az oka annak is, hogy jóval több fényképet lehet találni róla, mint ismertetőt, hiszen látványa elragadó.

Hoover-gát - A gát elkészülésekor a világ legnagyobb gátja volt, mely közel 5 éven keresztül épült. Népszerű és ismert látványosság, mely Arizona és Nevada állam határán áll.

Sonora-sivatag - A sivatag az USA és Mexikó területén fekszik, elsősorban jellegzetes növény- és állatvilágáról ismert - további érdekes információk olvashatók az alábbi linkeken.

Indián rezervátumok - Gyakran hallhatunk a különböző indián rezervátumokról és indián törzsekről. Manapság a rezervátum szót nem szívesen használják az ott élő indián törzsek, viszont szinte kivétel nélkül rendelkeznek honlapokkal