Active profiles count : 1325575

Main page >> Northern Great Plains >> Geography of the Northern Great Plain >> hortobagy

Kullancs - Hírek, információk a kullancsról, hozzá kapcsolódó betegségekről, megelőzésről, gyógyításról.

Térkép, map - Hortobágyra készül? Segítünk, hogy könnyen oda találjon.

Természetvédelmi szervezetek - Óvjuk a természetet! De nem csak gondolatban, hanem tettekkel is. Ha Ön is szeretne segíteni, vagy információt adni, kapni, keresse a természetvédelmi szervezeteket közvetlenül.

Madárkórház - A Hortobágyi Madárpark várja kedves látogatóit, akik megismerhetik a hortobágyi Madárkórház Alapítvány munkáját, és betekintést nyerhetnek a világhírű puszta természeti értékeibe.

Tisza-tó - A Kisköre és Tiszavalk közötti folyószakasz felduzzasztásával a Tisza hullámterében létesült a Tisza-tó, amely 127 km2-nyi kiterjedésével a Kárpát-medence második legnagyobb kiterjedésű állóvize.

A legendás híd - Több tervváltozat megtekintése után Povolny Ferenc javaslatát fogadták el, amelynek kivitelezéséhez 1827-ben kezdtek hozzá, s 1833-ban fejezték be, a régi fahidat pedig ekkor lebontották. Az új kőhíd eredeti terveinek nyom

Puszta képgaléria - Képgalériák Hortobágy témában: madárfotók, National Geographic, Tisza -tó, élővilág

Kemping, és nem vad :-) - Természetkedvelők számára örökké vonzó a kempingezés, retro hangulat, természetközeliség.

Kulturális látnivalók - A természet mellet a Hortobágyot szerető utazónak fontosak lehetnek kulturális örökségeink, nevezetes épületek, építmények, érdekes tárlatokat bemutató múzeumok. Itt kedvére szemezgethet a lehetőségekből.

Horgászat, evezés - A nagy ho-ho-ho horgász is tudhatta, ehhez a kikapcsolódáshoz nyugalomra, és gyönyörű környezetre van szükség. A Tisza mentén erre számos lehetősége akad, szemezgessen a kínált tavi túrák, és horgászati lehetőség

Lovaglás - Hazánk elismert lovasnemzet. Sokaknak fontos lehet, hogy egy kikapcsolódást jelentő hortobágyi kirándulás alkalmával végre lóra ülhessenek. Itt a lehetőség.

Vadászat - A természet szeretete nem azt jelenti, hogy vadásztársaságok, erdészetek és tájvédelmi szervek által koordinált és kontrollált módon ne lehetne vadászni. A fegyverhasználat veszélyes, csak a megfelelő engedélyekkel és tapaszt

Repülés - "Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj..." Persze nem térképet lát majd, ki madártávlatból sétarepüléssel kémleli a pusztát!

Állatkertek - Állatkertbe menni mindig jó program. Gyerekeknek felnőtteknek egyaránt megunhatatlan, ha olyan állatok közelébe kerülhet, melyek természetes élőhelyei távol vannak hazánktól.

DVSC - Az 1902-ben alapított Debreceni Vasutas Sport Club immáron több, mint 100 éves. Több szakosztály honlapját tekintheti meg a dobozban.

Alföldi média - Az Alföldön, elsősorban Hajdú-Bihar megyében található TV és online média jelentősebb szereplői találhatóak a kategóriában.

Éttermek - Gasztronómiai élményekkel gazdagodhat, ha a felsorolt éttermekben kér, esetleg a térség leghíresebb ételeiből.

Critical Mass - A Critical Mass Budapest kezdetben egy alkalmi kerékpáros felvonulásnak indult, kinőve a Városi Biciklizés Barátai rendszeres havi, és a budapesti biciklisfutárok alkalmi akcióiból.

Virágkarnevál Debrecenben - A Virágkarnevál — Debrecen legismertebb rendezvénye. Minden évben tömegeket vonz Debrecenbe, és ezáltal a térségébe.

Augusztus 20. - Ebben a dobozban a Hortobágyhoz közeli falvak, városok rendezvényeiről, híreiről tájékozódhatnak, mely Nemzeti Ünnepünkhöz köthető.

Strand, gyógyfürdő, bath - Hortobágyhoz közel számos település rendelkezik fürdőkkel, strandokkal, élmény- és gyógyfürdőkkel, wellness központokkal, és ehhez kapcsolódó egészségügyi szolgáltatásokkal. Válasszon igényeinek megfele