Active profiles count : 1325575

Main page >> Animal >> Reptiles, insect, animals >> Reptile

Teknősök (Testudines vagy Chelonia) rendje - A teknősök (Testudines vagy Chelonia) a hüllők osztályának (Reptilia) egyik rendje.

Gyíkok (Sauria vagy Lacertilia) alrendje - A gyíkok (Sauria vagy Lacertilia) a hüllők (Reptilia) osztályába és a pikkelyes hüllők (Squamata) rendjébe tartozó alrend. 5 alrendág és 26 család tartozik az alrendbe.

Kaméleonfélék (Chamaeleonidae) családja - A kaméleonfélék (Chamaeleonidae) a hüllők (Reptilia) osztályának pikkelyes hüllők (Squamata) rendjébe és gyíkok (Sauria) alrendjébe tartozó családja.

Anoliszfélék (Polychrotidae) családja - Az anoliszfélék (Polychrotidae) a hüllők (Reptilia) osztályának pikkelyes hüllők (Squamata) rendjébe és gyíkok (Sauria) alrendjébe tartozó családja.

Gekkófélék (Gekkonidae) családja - A gekkófélék (Gekkonidae) a hüllők (Reptilia) osztályának pikkelyes hüllők (Squamata) rendjébe és gyíkok (Sauria) alrendjébe tartozó családja.

Leguánfélék (Iguanidae) családja - A leguánfélék (Iguanidae) a hüllők (Reptilia) osztályának pikkelyes hüllők (Squamata) rendjébe és gyíkok (Sauria) alrendjébe tartozó családja.

Varánuszfélék (Varanidae) családja - A varánuszfélék (Varanidae) a hüllők (Reptilia) osztályának pikkelyes hüllők (Squamata) rendjébe és gyíkok (Sauria) alrendjébe tartozó családja.

Baziliszkuszfélék (Corytophanidae) családja - A Corytophanidae a hüllők (Reptilia) osztályába a pikkelyes hüllők (Squamata) rendjébe és a gyíkok (Sauria) alrendjébe tartozó család.