Active profiles count : 1325575

Main page >> America >> North and South America countries and geography >> Cuba

Che Guevara - Az itt összegyűjtött oldalak Che Guevara politikus, forradalmár és gerillavezér életét, legendáját világítják meg többek között cikkek, biográfiák, film- és könyvleírások segítségével.

Kultúra Kubában - A helyi kultúrát elsősorban az afro-kubai identitás határozza meg, amely megnyilvánul szinte minden művészeti ágazatban: zenében, képzőművészetben, táncban.

Búvárkodás / Horgászat - Búvárkodás a világ egyik legszebb víz alatti paradicsomában, horgászat azokon a vizeken, ahol Hemingway is tette. Ebben a doboz a témával kapcsolatos hasznos hivatkozásokat gyűjtöttük össze.

Oktatás - A helyi oktatás alakulásában fontos szerepet töltött be a forradalom, melynek egyik fő törekvése az írástudatlanság felszámolása volt, erről és a spanyol nyelvtanulási lehetőségekről is olvashatunk a dobozban.

Santiago de Cuba - Santiago de Cuba Havanna után az ország legnagyobb városa a sziget délkeleti részén, ahová a 19. században franciák települtek be színesítve az térség haiti, spanyol és afrikai jelleget, melyet a doboz linkjei is próbáln

Képek, képgalériák - Művészi és amatőr fotók, háttérképek, gyűjtemények az országról és lakóiról.

Repülőjegy - A Kubába utazás ma már nem okoz gondot, mivel az országot rendszeres repülőjáratok kötik össze Európával és Magyarországról is indulnak charterjáratok, ezekről informálódhatunk az alábbi oldalakon.

Szállás / Hotel - Az alábbi oldalakon tájékozódhatunk a helyi szálláslehetőségekről, melyek között mindenki megtalálhatja azt a hotel vagy apartmant, amely leginkább megfelel az elvárásainak.

Salsa - A latin alapokra épülő táncstílus fő sajátossága a karibi ritmus; a kubai salsa világszerte ismert, látványos tánc elsajátítására Magyarországon is rengeteg tánciskolában van lehetőség, többek között erről is tájékozódha

Zene - Kuba egyik legjellegzetesebb értéke a zenei világa, olyan ritmusok származnak az országból, mint a rumba, a csacsacsa, a mambó és a salsa. A doboz linkjei segítenek eligazodni a szerteágazó zenei műfajok között.

Gasztronómia - A doboz a helyi konyha főbb jellemzőit igyekszik bemutatni, melyre többek között a spanyol, az amerikai és az indián kultúrák ízei voltak nagy hatással. Az ételek mellett az országból származó koktélok is világszerte ismer

Turizmus - A doboz linkjei az országba utazóknak nyújtanak információkat például néhány programajánlattal illetve utazás előtti tanácsokkal, melyek megkönnyíthetik az ott tartózkodást.

Kuba időjárása - Az ország trópusi, meleg éghajlata ideális üdülésre, az éves átlaghőmérséklet 22-28 °C, a doboz oldalain tájékozódhatunk az aktuális időjárás alakulásáról.

Cayo Coco - A Kuba középső részén található sziget elsősorban luxus üdülőhelyeiről ismert. A 22 kilométer hosszú tengerpart és a sziget növény- és állatvilága kifejezetten érdekes lehet az ökoturizmus hívei számára.

Útikönyv / Élménybeszámoló - Az itt összegyűjtött oldalak a Kubáról kiadott elsősorban magyar nyelvű könyveket mutatják be, emellett találunk utazóktól származó élménybeszámolókat vagy útifilmet is.

Havanna - A doboz Havannát (La Habana), Kuba fővárosát mutatja be, mely híres tengerparti útvonaláról, óvárosáról (melyet a világörökség részévé nyilvánítottak), a havannaiak vendégszeretetéről és a város kulturális értékeiről

Guantanamo - A doboz az ország déli részén található Guantánamói-öbölről szól: az öböl esősorban az itt található USA által működtetett katonai támaszpontról híres, amelyen 2001 után terrorizmussal vádolt személyek fogolytáborát

Cayo Largo - Cayo Largo szigete 170 kilométerre-re fekszik Kubától a Karib-tengeren, hosszúsága kevesebb mint 25, szélessége pedig 3 kilométer. A linkek az egyre népszerűbb üdülőhelyet ismertetik.

Trinidad - A doboz a helyi turizmus egyik legfontosabb városáról, Trinidadról nyújt információkat, mely a déli parttól néhány kilométerre terül el, és elsősorban építészetéről és hangulatos utcáiról ismert.

Térkép - A Karib-tenger északi szigetét keletről az Atlanti-óceán, nyugatról a Mexikói-öböl határolja, a hozzá legközelebb eső területek Florida, a Bahama-szigetek, Jamaica, Haiti és Mexikó.