Active profiles count : 1325575

Main page >> Health >> Health >> Melanoma

Felismerése - Az itt olvasható tünetek a teljesség igénye nélkül lettek összeállítva és nem helyettesítik a szakszerű, rendszeres bőrgyógyászati ellenőrzést.

Blog, könyv, folyóirat - Sok blogger foglalkozik a témával, főként saját tapasztalataik miatt. Érdemes őket olvasgatni. A folyóiratok és a könyvek is sok hasznos információval szolgálhatnak laikusoknak is.

Fórumok - Nagyon sok fórumon téjékozódhatunk, de ne higyjünk el mindent, amit ezeken az oldalakon olvasunk.

Melanoma Nap 2014 - A Melanoma Nap hivatott felhívni az emberek figyelmét erre a könnyedén felismerhető veszélyes betegségre.

A festékes réteg daganata - A bőr festéktermelő sejtjeiből, a melanocitákból kiinduló rák. A melanoma az ép, a leggyakrabban napfénynek kitett bőrön jelentkező új, kis festékes növedékként kezdődhet, de az esetek csaknem felében már

Prognózisa, TNM beosztása, stádiumai - A betegség stádiumbeosztása azért fontos, mert alapvetően meghatározza a kezelést. Ehhez szakszerű kivizsgálásra van szükség.

Külföldi szervezetek - Külföldön sok nagy szervezet próbálja felhívni az emberek figyelmét erre a betegségre, de szerencsére ezek mintájára hazánkban is egyre több hasonló kezdeményezés lát napvilágot.