Active profiles count : 1325575

Main page >> America >> North and South America countries and geography >> Nicaragua

Nicaragua bemutatása - A közép-amerikai legnagyobb államát elsősorban hegyvidék borítja, emellett nagy területet foglal el a Csendes-óceán partvonala illetve a Moszkitó-part is. A doboz általános információkat kíván nyújtani az országr?

Történelem / Politika - A terület egykor spanyol gyarmat volt, az 1820-as években nyerte el függetlenségét - erről és modern kori történelméről is olvashatunk az alábbi linkeken.

Managua - Nicaragua fővárosa az ország nyugati részén található Managua-tó déli oldalán – a doboz hasznos információkkal szolgál az ideutazóknak.

Nemzeti parkok - Nicaragua területének ötöde védett és rezervátumnak számít: ezeket ismerhetjük meg az alábbi linkeken.

Corn Islands - A Corn-szigetek az ország karibi partjától körülbelül 70 kilométerre találhatóak. A környező korallzátonyok miatt a két sziget egyre népszerűbb célpontot jelent a búvárok és a turisták számára.

Turizmus - Az ország turisztikai jelentősége az utóbbi időkben jelentősen növekedett. A linkek a magyar utazók számára kívánnak segítséget nyújtani repülőjegy és utazási ajánlatokkal.

Szállások - Itt tájékozódhatunk a nicaraguai szálláslehetőségekről, melyek között mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Látnivalók - Az ország elsősorban vulkánjairól nevezetes, de érdemes megnézni folyóit, híres szigeteit, érintetlen őserdeit. Az alábbi linkek elkalauzolnak a legfontosabb látnivalók között.

Közlekedés - Az országban rendszeres buszközlekedés működik, viszont számos helyre csak csónakkal tudunk eljutni. A linkeken a helyi tömegközlekedésről, autóbérlési lehetőségekről olvashatunk.

Média - A doboz a média néhány forrását mutatja be az országban, úgymint rádióállomásokat, újságokat, híroldalakat.

Kultúra - A doboz Nicaragua kulturális életéről, aktuális problémákról próbál képet nyújtani: az oldalakon olvashatunk az a nicaraguai irodalomról vagy a helyi múzeumokról is.

Időjárás - Nicaragua trópusi éghajlata a hegyvidékeken kissé enyhül, a csapadék átlagos mennyisége az országrészenként eltérést mutat. Az időjárás aktuális alakulásáról az alábbi lapokon olvashatunk.

Sport - Nicaraguában a baseball a legnépszerűbb sport, emellett nagy jelentősége van az ökölvívásnak is, az alábbi oldalakon tájékozódhatunk a sportélettel kapcsolatban.

Gazdaság - A doboz linkjei Nicaragua gazdaságáról számolnak be, melyre elsősorban agrártermelés jellemző, illetve ásványkincsei közül az arany és az ezüst is számottevő.

Ingatlan - Az oldalak között elsősorban angol nyelvű ingatlanoldalak találunk, melyek nicaraguai ingatlanok adás-vételével, kiadásával foglalkoznak.

Szervezetek - A doboz oldalain az országban működő különféle szervezetekről informálódhatunk, többek között például humanitárius tevékenységgel foglalkozókról.

Térképek - Az országot északon Honduras, keleten a Karib-tenger, délen Costa Rica, nyugaton a Csendes-óceán határolja - az alábbi linkeken megtaláljuk a legkülönfélébb térképeket Nicaraguáról.