Active profiles count : 1325575

Main page >> Science >> Natural Sciences >> Platina

A platináról - A platina egy nagyon különleges, ellenálló és drága alapanyag, melyet elsősorban az autó- és ékszeriparban használnak fel. A dobozban általános információkat találunk a fémről.

Felhasználása - A platinát az autó- és ékszeriparon kívül alkalmazzák az üvegiparban is, de bizonyos vegyületeit gyógyszerként is hasznosítják. Az alábbi linkek különböző felhasználási területekhez kapcsolódnak.

Fizika / Kémia - A Pt vegyjelű és 78-as rendszámú anyag nagyon ellenálló, kémiai tulajdonságai is eléggé sajátságosak, a felsorolt linkek ezen tulajdonságokat mutatják be.

Katalizátorok - A fém 35-40%-át benzinüzemű gépkocsik katalizátoraként használják fel, az alábbi linkek a felhasználás ezen területéhez kapcsolódnak.

Platinum bányák - A dobozban a különböző platinabányákról lehet információkat találni. A dobozban a világ legnagyobb platinabányáival foglalkozunk, úgy mint Oroszország, Dél-Afrika és Kanada.

Óra / Watch - A linkek között olyan ékszergyártó cégeket találunk, illetve platina órákat forgalmazó külföldi és magyar webáruházak szerepelnek rengeteg képpel és hasznos leírásokkal.

Platinakártya - A dobozban a platinakártyákról lehet bővebb információkhoz jutni, ide tartoznak a bankkártyák, hitelkártyák és a kedvezményekre feljogosító platina kártyák is.

Egészségügy / Allergia - Egyes platinavegyületeken daganatellenes gyógyszerek alapanyagaként alkalmaznak. Erről és az anyag egyéb egészségüggyel kapcsolatos vonatkozásairól szól a doboz.

Befektetés / Grafikon - A nemesfémek befektetésével, ezen belül is a platina befektetéssel és árfolyamokkal foglalkozó doboz, melyben grafikonos szemléltetést is találhat a látogató.

Érme / Coin - A dobozban az érmékkel kapcsolatos információkat lehet megtekinteni, melyben a gyűjtők és befektetők is minden bizonnyal megtalálhatják a nekik leginkább alkalmas oldalakat.