Active profiles count : 1325575

Main page >> Cities >> North and South American cities >> sanfrancisco

A város bemutatása - A doboz átfogó képet kíván nyújtani az USA nyugati partvidékének üzleti, kereskedelmi és pénzügyi központjáról.

Történelem - Először spanyol telepesek alapítottak erődöt a területen Assisi Szent Ferencnek ajánlva - erről és a város további fejlődéséről olvashatunk itt.

Kultúra - A doboz betekintést nyújt San Francisco sokszínű kulturális életébe a jelentősebb fesztiválok, események, intézmények és a zenei élet ismertetésével.

Látnivalók - A San Francisco elsősorban meredek utcáiról, dombjairól, jellegzetes eklektikus épületeiről nevezetes. Az alábbi linkeken megismerhetjük a legfontosabb látnivalókat.

Golden Gate híd - A város jelképei közül talán a leghíresebb Golden Gate híd, amely a Csendes-óceán és a San Franciscó-i öböl közötti szorost íveli át.

Tengerpartok - A város területén rengeteg part menti terület, strand várja az idelátogatókat - doboz sorra veszi a legfontosabbakat.

Parkok - Az alábbi linkeken tájékozódhatunk a városban található híres parkokról, terekről.

San Franciscó-i földrengés - A város 1906-ban szinte teljesen megsemmisült egy földrengésben és az azt követő tűzvészben, erről és a későbbi földmozgásokról olvashatunk az alábbi oldalakon.

Útikönyvek / Útleírások - Az itt összegyűjtött oldalak a városról szóló útikönyveket mutatják be, emellett találunk utazóktól származó élménybeszámolókat is.

Turizmus - A város közkedvelt turistacélpontnak számít, az alábbiakban repülőjegy foglalási lehetőségeket illetve egyéb turisztikai információkat találunk.

Utazási ajánlatok - A doboz a városba utazást szervező irodák ajánlatait gyűjti össze.

Hotelek - Az alábbiakban a város hotelkínálatából kapunk ízelítőt.

Apartmanok - A doboz az olcsóbb szálláslehetőségeket mutatja be a városban: apartmanokat, Bed & Breakfast-eket, illetve ezek gyűjteményeit. Ezen kívül az egyes ingatlanirodák weboldalait is, kiknek kínálatában szerepelnek az apartmanok, i

Bárok / Klubok - Az linkek között bárok, klubok weboldalait találjuk, melyek segíthetnek eldönteni, hogyan töltsük estéinket a városban.

Sport - Az alábbi oldalakon megismerkedhetünk a város népszerű sportcsapataival, illetve tájékozódhatunk a sportolási lehetőségekről.

Média - A doboz a helyi média néhány forrását mutatja be, úgymint tévécsatornákat, rádióállomásokat, újságokat.

Webkamerák - Az itt összegyűjtött oldalakon helyi webkamerák felvételeit tekinthetjük meg, többek között a Golden Gate hídról.

Közlekedés - Itt utánanézhetünk az autókölcsönzési lehetőségeknek és a helyi tömegközlekedésnek, mely a buszt, metrót, villamost, valamint a kabinos felvonót foglalja magába.

Repülőtér - Itt a San Franciscó-i Nemzetközi Repülőtérrel kapcsolatban találunk információkat, többek között magyar nyelvű cikkeket is.

Hajózás - Köszönhetően a város kikötőjének és az öbölnek számos hajózási lehetőség várja a látogatókat, a doboz linkjei ehhez kapcsolódnak.

Időjárás - A város híres a szinte mindennap megjelenő ködről, a hőmérséklet egész évben kellemes mérsékelt. Itt utánanézhetünk az aktuális időjárásnak.

San Francisco utcáin - A doboz beszámol a Michael Douglas és Karl Malden főszereplésével készült legendás bűnügyi sorozatról, szereplőiről.

Ingatlan - Itt angol nyelvű ingatlanoldalak találunk, melyek helyi ingatlanok adás-vételével, bérbeadásával foglalkoznak.

Éttermek - A doboz abban nyújt segítséget a városba látogatóknak, hogy könnyebben el tudják dönteni, hová menjenek ebédelni, vacsorázni.

Szabadidő / Vásárlás - A város híres helyi termékeiről és speciális üzleteiről, piacairól. A linkeken szabadidő eltöltési és vásárlási lehetőségeket, tanácsokat találunk.

Egészségügy - Az alábbiakban olvashatunk az igénybe vehető szolgáltatásokról, kórházakról, illetve a városhoz kapcsolódó egyéb egészségügyi vonatkozásokról.

Térkép - A város a San Francisco-félsziget északi csúcsán, az azonos nevű öböl mellett helyezkedik el, az alábbi térképek segíthetik tájékozódást.