Active profiles count : 1325575

Main page >> Europe >> Europe's countries and geography >> Tenerife

Kanári szigetek - A Kanári-szigetek legnagyobb tagját az örök tavasz hazájának is nevezik, a legtöbb látogatót a sziget kettőssége vonzza: a hegyláncok és tengerpartok kontrasztja - a doboz átfogó leírást nyújt a területről, köztük T

Tenerife történelme - A sziget őslakói a guancsok voltak, kiknek kultúráját szinte teljesen elpusztította a spanyol invázió, erről és a térség további történelmi vonatkozásairól olvashatunk az oldalakon.

Kultúra - A doboz Tenerife kulturális életet próbálja bemutatni, melynek egyik fénypontját a karneválok jelentik, de találunk linkeket az oktatásról, zenei világról is.

Időjárás - A sziget éghajlata miatt szinte nincs változás az évszakok között: egész évben mérsékelt, trópusi időjárás fogadja az idelátogatókat. A linkek többek között tájékoztatnak az aktuális hőmérséklet alakulásáról.

Santa Cruz de Tenerife - A város a Kanári-szigetek második fővárosa, mely legfőképp óriási kikötőjéről ismert - a doboz bemutatja a főbb látnivalókat, szálláshelyeket.

Playa de las Americas - A sziklás hegyek által övezett Playa de las Americas a sziget déli részén a turisták egyik kedvenc úticélja, a doboz többek között szálláshelyeket, térképeket, képeket mutat be.

Costa Adeje - A Playa de las Americas folytatásaként egyre népszerűbb a Costa Adeje néven ismert önálló üdülőcentrum is - a linkek szálláslehetőségeket, utazási ajánlatokat és egyéb információkat nyújtanak.

Puerto de la Cruz - A sziget északi részén található város a 19. század végén vált népszerű üdülőhellyé, az idelátogatókat elsősorban a történelmi emlékek és a gyógyfürdők vonzzák - az alábbi oldalakon bővebben tájékozódhatu

Los Gigantes - Tenerife északnyugati partján fekvő kisváros hatalmas szikláiról, illetve a sötét homokkal borított strandokról híres. Az itt bemutatott oldalak képeket, szálláslehetőségeket és egyéb leírásokat tartalmaznak.

Ingyen utazás - A szigeten virágzik az üdülési jogok értékesítése. Személyes tapasztalatom alapján nem érdemes ilyen jogot vásárolni, hasznos befektetésre is alkalmatlan. Ingyenes utazással szűrik ki a potenciális ügyfeleiket. Ha tudnak

Programok - A sziget számtalan szórakozási lehetőséget kínál a látogatók számára: növény- és állatparkok, aquaparkok és egyéb kikapcsolódási módok. Ezek közül vesz számba néhányat a doboz.

Búvárkodás - A szigeten szinte folyamatosan szezonja van a búvárkodásnak, számos jól felszerelt, jó szolgáltatást nyújtó búvárbázist találunk a környéken, többek között ezekről is olvashatunk az alábbi oldalakon.

Golf - Tenerifén számtalan lehetőségünk van a golf tanulására és gyakorlására, ami sok turistát vonz. A linkek bemutatják hol és milyen keretek golfozhatunk a szigeten.

Állat- és növényvilág - A doboz a Kanári-szigeteken és Teneriffén őshonos állat és növényvilágot mutatja be, többek között találunk információkat a Teide-madárról (kanári) vagy a Kanári sárkányfáról.

Térkép - A Kanári-szigetek az Atlanti-Óceániában helyezkednek el, közöttük Tenerife a nyugaton található Afrika partjaitól nem messze - az alábbi oldalakon térképeket találunk.

Autókölcsönzés - A sziget felfedezéséhez érdemes autót bérelni, az itt található oldalakon ehhez kapunk segítséget. Tenerife az a hely ahol nem igen tudják ellopni az autót, így a bérleti díjak Európa többi részéhez képest igen alacs

Közlekedés - A doboz ismerteti a sziget tömegközlekedési lehetőségeit, a helyi buszjáratokat, emellett találhatunk tenerifei repülőtereket bemutató oldalakat is.

Gasztronómia, éttermek - Az linkek között éttermeket illetve a tenerifei gasztronómia főbb jellegzetességeit bemutató oldalakat találunk.

Ingatlanok - A doboz tenerifei ingatlanoldalakat, adás-vétellel kapcsolatos hirdetéseket gyűjt.

Képek - A linkek képeken keresztül mutatják be a sziget főbb látnivalóit, hangulatát. A fotók segíthetnek eldönteni, hogy a sziget mely részét szeretnénk élőben is megcsodálni.

Webkamera - A dobozban összegyűjtött oldalakon megtekinthetjük a Tenerife főbb városainak, strandoknak webkamerás felvételeit.

Tenerife repülőjegy, utazás - A sziget enyhe klímája, hegyvidékei, üdülőhelyei egész évben turisták millióit csábítja ide. A dobozban repülőjegy keresőket és egyéb hasznos turisztikai információt találunk.

Apartaman - A doboz a sziget olcsóbb szálláslehetőségeit ismerteti: apartmanokat, nyaralókat találhatunk a linkekre kattintva.

Sport - Tenerifén rengeteg sporttevékenységet gyakorolhatunk a sziklamászástól a szörfözésig - a doboz ezek mellett profi csapatokat, sportágakat ismertet.

Fórum - A linkek magyar és külföldi fórumokra mutatnak: véleményeket, tapasztalatokat ismerhetünk meg a szigettel, az ideutazással kapcsolatban.