Active profiles count : 1325575

Main page >> jaunt >> Foreign trips >> Tunézia utazás

Bemutatás - Tunézia (Tunisz) Észak-Afrika mediterrán tengerpartján fekszik, az üdülőparadicsom egész évben várja a turistákat. A tengerpartok mellett figyelemre méltóak az ország római és föníciai emlékei is. A doboz átfogó bemutatás

Történelem - Tunézia területe már az ókorban fontos szerepet töltött be, itt jött létre Karthágó városa, később pedig a Római Birodalom részévé vált. Régi és modern kori történelméről egyaránt olvashatunk az oldalakon.

Kairouan - Kairouan a muzulmán világ egyik legfontosabb városa, a tradicionális szőnyeg készítés központja; itt található Észak-Afrika legrégibb mecsetje – a városról bővebben olvashatunk az oldalakon.

Djerba - Djerba (magyarul Dzserba), Tunézia és Nyugat-Afrika legnagyobb szigete, amely híres standjairól, föníciai és római kori emlékeiről, földműveléséről. Sok érdekességet megtudhatunk a területről az alábbi linkeken.

Sousse - A doboz a Földközi-tenger egyik legszebb mediterrán városát ismerteti, amely a világörökség részeként Tunézia legismertebb idegenforgalmi központja és harmadik legnagyobb települése.

Monastir - A doboz Tunézia egyik legszebb fürdővárosát, Monastirt (magyarul: Monasztir) mutatja be. A város széles sétányaival, elegáns szállodáival kiváló helyszín az üdülni vágyók számára.

Sidi Bou Said - Az itt bemutatott sziklás dombra épült kisváros Tunézia északi részén terül el 20 kilométerre a fővárostól. A legtöbb turista számára a város kék és fehér színei a legmegkapóbbak.

Tozeur - A linkek az ország délnyugati részén található várost, Tozeurt ismertetik, melynek már az ókorban fontos szerepe volt. Mára elsősorban turisztikai jelentősége a legnagyobb.

Szállás - Az alábbi oldalakon tájékozódhatunk a tunéziai szálláslehetőségekről, melyek között mindenki megtalálhatja azt a hotelt, amely leginkább megfelel az igényeinek.

Dougga - A linkek Dougga városáról számolnak be, amely az ország legépebben fennmaradt romvárosa, de nevezetes még az évente itt megrendezett Dougga Fesztiválról is.

Kerkennah - A Kerkennah szigetek két tagból állnak (Gharbi és Sergi) a Kis-Szirtisz öbölben, a lakosok elsősorban halászattal, földműveléssel foglalkoznak - a területtel kapcsolatban informálódhatunk az oldalakon.

Tunézia repülőjegy - A doboz tunéziai repülőjegy foglaláshoz kíván segítséget nyújtani, repülőjegy irodák és keresők bemutatásával.

Útikönyvek / Útleírások - Az itt összegyűjtött oldalak a Tunéziáról szóló útikönyveket mutatják be, emellett találunk utazóktól származó élménybeszámolókat is.

Képek - A linkek képeken keresztül mutatják be Tunézia főbb látnivalóit, hangulatát. A fotók segíthetnek eldönteni, hogy melyik várost szeretnénk élőben is megcsodálni.

Időjárás - Az ország egyik felére mediterrán éghajlati viszonyok jellemzőek, míg másik fele a Szahara részét képezi. Északon mérsékelt klímájú hegyvidékeket találunk – időjárási viszonyokról itt tájékozódhatunk.

Autókölcsönző - Tunézia népszerű városainak felfedezésére talán legalkalmasabb eszköz az autóbérlés, az itt található oldalakon ehhez kapunk segítséget.

Közlekedés- Utazás - A linkek Tunézia közlekedését jellemzik. Az ország fontosabb városai között megfelelő közutak és vasútvonalak húzódnak, emellett jelentősek kikötői, illetve – a turizmusnak köszönhetően – repterei is.

Star Wars Tunéziában - A Djerba szigetén lévő barlanglakásokban forgatták a Csillagok háborúja című film egyes jeleneteit, a dobozban ehhez kapcsolódó weboldalak kapnak helyet.

Nabeul - Az itt bemutatott város - 70 kilométerre Tunézia fővárosától - az ország egyik legtermékenyebb vidékén fekszik, elsősorban a agyagműves mesterség, a római kultúra, valamint a szőlőhegyek tették híressé.

Port El Kantaoui - Port El Kantaoui Tunézia egyik legnépszerűbb turista központja Sousse elegáns elővárosában, mely elsősorban jachtkikötőjéről és kikötői sétányáról ismert. A doboz a világhírű kisvárosról szól.

Sfax - Sfax (magyarul Szfaksz) városát gyakran emlegetik Tunézia második városaként, mivel népessége a Tunisz után a legnagyobb. A dobozban többek között képeket, időjárási és turisztikai információkat találunk.

Szahara - Az ország területének 45%-át a Szahara homokja borítja, a homoksivatag Dél-Tunéziában található. A doboz linkjei a jellegzetes holdbéli tájat mutatják be, illetve utazási ajánlatokat nyújtanak.

Térkép - Az ország Észak-Afrikában található, Líbia és Algéria között, egyik fele mediterrán övezetbe tartozik, másik a Szahara homoksivatagának része.

Turizmus - Tunézia a 20. század második felében vált a legnépszerűbb üdülőhellyé az afrikai országok között, elsősorban tengerpartjának köszönhetően. A doboz linkjei az országba utazóknak nyújtanak hasznos tanácsokat.